Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Utolsó kommentek

Friss topikok

NEM NÉZEK KERTÉVÉT!

Engem ne nézzenek hülyébbnek, mint vagyok! Nem tartom el azokat, akik ellenem törnek! NEM NÉZEK KERTÉVÉT!

Írjatok kommenteket a kertévékkel kapcsolatos negatív tapasztalataitokról, de méginkább arról, hogy mi mindenre fordítjátok azt az időt, amit eddig a kertévékre pazaroltatok! A legtanulságosabb és legkövetendőbb kommenteket kipakolom posztba!

Véleményszabadság kampec!

2008.12.04. 02:25 | djmono | Szólj hozzá!

Címkék: demokrácia osi monopolhelyzet kereskedelmi televíziózás dominancia véleményszabadság médiapiac profitéhség az információkhoz való hozzájutás joga

ÉS AZ INFORMÁCIÓKHOZ VALÓ HOZZÁJUTÁS JOGÁRÓL MÁR NE IS BESZÉLJÜNK
 
Groteszk, hogy éppen az Open Society Institute (OSI) kavarta fel a hazai állóvizet az európai országok tájékoztatási szerkezetét felmérő elemzésével. Az OSI arra a megállapításra jutott, hogy a véleményszabadság és az információkhoz való hozzájutás lehetősége szempontjából kritikusnak tekinthető azoknak az országoknak a helyzete, amelyek túlságosan hamar nyitották meg médiapiacukat a külföldi befektetők előtt, és ahol két-három nagyobb kereskedelmi társaság dominálja a tájékoztatás piacát. Ezekben az országokban a monopolhelyzetbe került külföldi médiavállalkozások profitéhsége miatt veszélybe kerül a nemzeti tájékoztatás, a hazai információk előállításának és továbbításának képessége. Az OSI jelentése a nemzetközi elemző gyakorlatban szokatlan keménységgel leszögezi, hogy a nagy európai tévék elbutulása közvetlenül a demokráciát veszélyezteti. Magyarul a média nem szolgáltat elégséges információt stratégiai társadalmi kérdésekről, sőt, a tájékoztatási források beszűkülése következtében a választók a médiából annyi információhoz sem jutnak hozzá, hogy legalább négyévente szavazataikkal működtetni tudják a demokráciát. Magyarországon éppen ez a helyzet. (Antal Zsolt, a PPKE - BTK Kommunikáció Intézet tanára) 
 
Kertévé vagy demokrácia? Válassz, ha tudsz! :-(
 

A bejegyzés trackback címe:

https://nemkerteve.blog.hu/api/trackback/id/tr32802784

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása